Een goede basis voor elk interieur

Wit, in al zijn variaties, vormt de essentiële basis voor elk interieur. Van strak en modern tot klassiek en landelijk, de nuances in witte gordijnen, beïnvloed door materialiteit en doekconstructie, bieden een veelzijdigheid die zich aanpast aan elke stijl. Of het nu gaat om een subtiel offwhite met een vleugje geel voor warmte of een helder wit met een hint van grijs voor eigentijdse finesse. Witte gordijnen brengen tijdloze schoonheid in elke ruimte.

Verschillende soorten wit

Sneeuwwit. Porseleinwit. Melkwit. Papierwit. Lelietjesvandalenwit. Wolkenwit. Wit is relatief en geduldig. Zuiver witte gordijnen bestaan niet. We hebben het altijd over een tint wit die zichtbaar wordt als er een andere wit naast wordt gehouden. Het onderscheid in witten ontstaat onder andere door de materialiteit en doekconstructie in het geval van stof en gordijnen. Een wit linnen doek is en oogt anders wit, dan een wit polyester doek..

Wit, witter, witst

Puur wit is net als puur zwart, vrij zeldzaam. Het wordt weinig gebruikt omdat het erg hard overkomt. In de praktijk gebruiken we meestal een zogenaamde offwhite, een kleur die net geen wit is. In het interieur gebruiken we bijvoorbeeld wit met een heel klein beetje geel gemengd. Het wit wordt zo gebroken en er ontstaat een kleur die puur wit lijkt maar eigenlijk warmer is en beter harmonieert.

Strak en modern

Witte gordijnen worden makkelijk met strak en modern gelinkt. Maar afhankelijk van de tint wit, het materiaal en de binding kan wit ook prima in een meer landelijk interieur toegepast worden. Een witte transparant in polyester oogt modern en industrieel. Maar een witte, grove linnen in een dichte binding past prima in een meer landelijk interieur.

Klassiek en landelijk

En een softe, witte velours in een modern-klassieke setting. Uiteraard doet de witheid ook veel. Dat extra puntje geel wat voor net wat meer warmte in de kleur zorgt zul je eerder bij een landelijk interieur terugvinden terwijl een modern interieur vaak witter is en daar een puntje grijs wenselijker is.

Gerelateerde producten

Geïnspireerd raken door het unieke Loft79 gordijnconcept?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.