Van transparant tot verduisterend

De Loft79 collectie kent diverse doekgradaties. Van dicht, bijna verduisterend en afgesloten tot licht en luchtig, met maximale doorkijk en dat resulteert in meer of minder lichtinval. Gordijnen die naast afsluiten ook licht doorlaten noemen we de zogenaamde transparante gordijnen of ‘in betweens’. Het woord zegt het al, qua afsluiten of lichtdoorlaatbaarheid zitten ze een beetje er tussen in, en dat met een knipoog. Transparante gordijnen laten licht door en zijn ideaal voor een open ruimte waar we het zicht naar buiten als fijn ervaren. Transparante gordijnen bieden dan enerzijds een vorm van privacy, anderzijds ook het prettige van licht en lucht.

Filteren prachtig het licht

Transparanten gordijnen filteren in meer of mindere mate het licht. Licht wordt vaak als prettig ervaren maar kan in overmaat ook nadelig werken. Dan bieden transparante gordijnen uitkomst. Ze filteren het zonlicht, zorgen voor een natuurlijke afscheiding, zonder dat je opgesloten zit. Het stelt in staat naar buiten te kijken, het zonlicht op te vangen, zonder dat men meteen in de kijker zit, want transparante gordijnen nemen het zicht van buiten naar binnen weg. Uiteraard afhankelijk van de openheid van het doek. Binnen de Loft79 collectie is er een enorme variatie in openheid die bijvoorbeeld afhangt van de doektextuur, het dessin of het garen van de transparante gordijnen.

De mooiste kleuren

In de basis heeft Loft79 een toonaangevende collectie stoffen als het gaat om voor transparante gordijnen en kleur. Van traditioneel wit tot sophisticated koningsblauw, met een architectonisch dessin erin verweven of een tekening die subtiel is ausgebrennt, met een gouden accentdraad of een verfijnd detail; maar ook gewoon puur en strak, no nonsense, denk bijvoorbeeld aan een unie transparant in een actuele interieurtint. Loft79 coloreert in eigen huis en zorgt dat het palet kleuren naadloos aansluit op de actuele verfkleuren, behangdessins en de kleuren van populaire meubelmerken.

Slim & stijlvol combineren: layering

Eventueel combineer je, je ‘open’ transparante gordijnen met dichte gordijnen en werk je in lagen. Dan bieden de gordijnlagen naast een sfeervol en aangekleed effect ook een maximaal akoestische effect, in combinatie met de populaire harde vloeren van dit moment kunnen ze gecombineerd zomaar hét verschil maken en zorgen voor een uiterst prettige en rustige ambiance. Bovendien sluiten ze gecombineerd, compleet af en in de wintermaanden kan dit isolerende effect wenselijk zijn.